Goedkeuring bisdom jaarrekening 2019 en begroting 2021

Goedkeuring bisdom jaarrekening 2019 en begroting 2021

Goedkeuring bisdom jaarrekening 2019 en begroting 2021

Op 12 april 2021 ontving het kerkbestuur een brief van het bisdom met daarin de volgende passage:

Goedkeuring
Met dank voor het werk er aan besteed, de heldere en overzichtelijke toelichtingen op de financiële stukken en niet in de laatste plaats uw aller inzet ten behoeve van de parochie wordt, onder verwijzing naar artikel 56 lid 4 en artikel 55 lid 3 van het Algemeen reglement Bestuur van een Parochie, aan de jaarrekening 2019 en de begroting 2021 van uw parochie bisschoppelijke goedkeuring verleend.

Uiteraard zijn wij blij met deze goedkeuring en de complimenteuze formulering er van. Maar de uitkomsten van de exploitatie blijven ons zorgen baren. We geven meer uit aan kosten dan er aan baten binnenkomt. Ons beleid er op gericht om dit beeld te keren. Dat gaat alleen maar lukken als we de kosten van gebouwen kunnen verminderen. 

Intussen hebben we de jaarrekening 2020 binnen het bestuur goedgekeurd. Deze jaarrekening is inmiddels ook al voorgelegd aan het bisdom ter goedkeuring.

Ook werken we aan de aanpassing van de wijze van financiële jaarverslaggeving, die voor het eerst over 2021 is voorgeschreven door het bisdom. De aanpassingen zullen leiden tot een meer op de feitelijke exploitatie toegespitste verslaggeving. Opbouw van voorzieningen en weergave van koerseffecten van beleggingen bijvoorbeeld zullen daarbij anders worden weergegeven dan tot nu gebruikelijk was. 

Meer weten over onze cijfers: zie dan de pagina ANBI